Zonneboiler-expert.nl

Home | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy

Zonneboiler combiketel

Een zonneboiler combiketel, ook wel hybride CV-ketel genoemd is een combinatie van een gewone Hoog Rendementsketel en een zonneboiler. Dit geïntegreerde systeem gebruikt het door de zon verwarmde water voor zowel warm tapwater als de verwarming van de woning. Pas op het moment dat de capaciteit tekort schiet of op heel duistere en koude dagen zal de CV-ketel gaan bijlopen.

Verwarming van de woning door een zonneboilersysteem kan het beste gebeuren door middel van vloerverwarming, plafond- of wandverwarming. Die vormen van verwarming functioneren uitstekend op basis van 60 graden Celsius water.

Illustratie van een zonneboiler combi systeem

Werking van het systeem

De zonnecollector of -collectoren vangen de zonnestraling op via een zogenaamde absorber in de collector. Deze geeft de warmte weer door aan een vloeistof die door fijnmazig leidingwerk aan de achterkant van de absorber loopt. De opgewarmde vloeistof loopt via een leiding naar een warmtewisselaar in de boiler (wat in feite een geïsoleerd voorraadvat is dat gevuld wordt met kraanwater). De vloeistof draagt de warmte weer over aan de warmtewisselaar die uiteindelijk zorgt voor de opwarming van het water. Tevens wordt het water ten behoeve van de verwarming c.q. radiatoren opgewarmd.

De vloeistof kan in (vacuümbuis)zonnecollectoren wel op lopen tot 200 graden Celsius, maar zal uiteindelijk het kraanwater minimaal verwarmen tot 60 graden Celsius.

Indien iemand de warm water kraan openzet zal het door de zon verwarmde water daar naartoe getransporteerd worden.

Er kan op een zeer energiezuinige manier met behulp van de hybride zonneboiler installatie het huis verwarmen. Voorwaarde hierbij is wel dat er speciale lage temperatuur radiatoren gebruikt worden en/of vloerverwarming, wandverwarming of plafondverwarming gebruikt wordt. Deze verwarmingsmethodes werken bij een lagere temperatuur het beste (rond de 55 graden) en daarvoor is een zonneboiler perfect geschikt.

Een goedkope warme vloer dmv zonneboilersysteem

Capaciteitsbepaling

Hoeveel capaciteit moet een zonneboilerinstallatie hebben ? Dat is afhankelijk van de volgende variabelen:

  • het aantal personen in de huishouding (de hoeveelheid warm water dat men dagelijks nodig heeft)
  • de snelheid waarmee warm water moet worden geleverd (zeker op piekmomenten)
  • de eis aan de voorverwarming van de CV ketel leiding
  • de temperatuur die men wil hebben

Illustratie van een zonneboiler combi

De capaciteit kan verruimd worden door meer zonnecollectoren te installeren en/of een groter boilervat. Deze onderdelen moeten goed op elkaar afgestemd worden, want een grotere watervoorraad zal bij gelijkbijvende zonnecollectorencapaciteit er langer over doen om de gewenste temperatuur te bereiken.

Lees hier verder over zonneboiler berekening.

Een zonneboiler voor elk huishouden rendabel !

Ook u kunt sterk besparen op uw jaarlijkse gaskosten voor het verwarmen van water. Er worden geen aparte eisen gesteld aan woningen. De aanschaf en installatie van zonneboilers wordt sterk gesubsidieerd en het is interessant om uw mogelijkheden voor te laten rekenen door gespecialiseerde zonneboiler installatiebedrijven. Via deze website kunt u volledig vrijblijvend en kostenloos offertes, documentie en berekeningen aanvragen bij bedrijven uit uw regio.

Andere zonneboiler installaties

Standaard zonneboiler Op deze pagina schenken we aandacht aan een standaard zonneboiler. Dit praktische systeem is goed...

CV zonneboiler Op deze pagina schenken we aandacht aan een CV zonneboiler. Dit praktische systeem is goedkoop in...

Compacte zonneboiler Op deze pagina schenken we aandacht aan een compacte zonneboiler. Dit compacte praktische systeem...

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl