Zonneboiler-expert.nl

Home | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy

Wat kost een zonneboiler ?

Vacuümbuis zonnecollectoren

Er zijn verschillende soorten zonneboiler systemen, er zijn verschillende soorten merken met elk hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast heeft u te maken uw specifieke woningsituatie en uw capaciteitswensen. Al deze factoren en meer hebben invloed op de prijzen voor zonneboilersystemen. Op deze en onderliggende pagina's worden de kosten van zonneboilers in kaart gebracht, de subsidiemogelijkheden en de terugverdientijd.

Meer informatie

Gemiddelde aanschafkosten Op deze pagina vindt u indicatieve prijzen van aanschaf en installatie van zonneboilersystemen, p...

Terugverdientijd Op deze pagina vindt u meer informatie over de terugverdientijd van zonneboilers.

Zonneboiler berekening Op deze pagina informeren wij u over de verschillende elementen die van invloed zijn op de capaci...

Welke zonneboiler kiezen ? Een zonneboiler is in de afgelopen vijf jaar in enorm tempo populair geworden. Door de almaar sti...

Enkele variabelen die de prijzen be´nvloeden

  • het soort zonneboilerinstallatie (standaard, cv zonneboiler, compacte zonneboiler, thermosifon zonneboiler of zonneboilercombi)
  • de gewenste capaciteit en specificaties van het systeem (afhankelijk van afmetingen huis, samenstelling huishouden etc.)
  • het merk zonneboiler
  • de moeilijkheidsgraad van installatie (bijvoorbeeld bereikbaarheid dak t.b.v. plaatsing zonnecollectoren)
  • marktomstandigheden (concurrentie installateurs, subsidiemogelijkheden etc.)

Waarom u meerdere offertes moet aanvragen

Waarom u (meerdere) offertes moet aanvragen
1. Elke situatie is anders (woningen verschillen, energiebehoefte en warmwater behoefte verschillen etc.), daarom zijn er geen vaste standaardprijzen te verstrekken voor levering en installatie van zonneboilers die exact op u van toepassing zijn.Wel zijn er gemiddelde kosten te bepalen. Indien u het zeker wilt weten, kunt u het beste verschillende offertes aanvragen en deze vergelijken.
2.Verschillende installateurs offreren verschillende zonneboilersystemen: het is handig om te weten welke en wat de verschillen zijn
3. U ontvangt documentatie, prijzen, berekeningen en toelichtingen van verschillende installateurs: deze kunt u dan eenvoudig vergelijken
4. Het is recessie: installateurs zijn gretig, consumenten zijn voorzichtig, de concurrentie is groot: maak gebruik van deze situatie en bespaar honderden euro's.
5. Offertes aanvragen kost u helemaal niets en is vrijblijvend: u bent absoluut tot niets verplicht, wees verstandig en maak daar gebruik van.

Zonneboiler kosten

Naast de aanschafkosten bent u opvallend weinig kwijt aan onderhoudskosten voor zonneboilers. Voor een bedrag van hooguit enkele tientjes per jaar wordt het systeem via een onderhoudscontract onderhouden. Het systeem gaat zo'n 25 jaar mee, dus u doet een investering voor de lange termijn.

Bent u van plan een nieuwe HR-ketel aan te schaffen omdat uw oude ketel het niet meer goed doet ? Dan is het verstandig om te kijken naar een combinatie van een HR-ketel met een zonneboiler. In de markt worden deze combinaties vaak aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen en u bent in 1 keer klaar en zult binnen 10 tot 15 jaar uw gehele investering terugverdienen en vanaf dat moment helemaal veel besparen op uw jaarlijkse energiekosten.

Subsidies maken zonneboilers extra aantrekkelijk

Uw Subsidiemogelijkheden

U heeft uitgebreide subsidiemogelijkheden !
Vanaf 2016 kunnen particulieren en ondernemingen de ISDE subsidie aanvragen. Afhankelijk van het soort en merk bedraagt het subsidiebedrag tussen de € 500 en € 900. Men moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

De subsidie kan pas aangevraagd worden nadat de zonneboiler is gekocht en ge´nstalleerd
De boiler moet gekocht zijn na 1 januari 2016 en er moet een betaalbewijs beschikbaar zijn
De subsidie moet binnen 3 maanden na aankoop aangevraagd worden, waarbij de zonneboiler dan wel in werking moet zijn
De zonneboiler moet in Nederland ge´nstalleerd zijn.
Er is een budget van € 70 miljoen voor 2016 en ook voor 2017 zal een gelijkwaardig budget beschikbaar zijn.


Het gaat te ver om alle (kleinere) mogelijkheden op deze website in kaart te brengen. Echter, erkende en gecertificeerde zonneboilerinstallateurs bij u uit de regio weten heel goed wat uw mogelijkheden zijn. Het is ook in hun voordeel indien u gebruik kunt maken van zoveel mogelijk subsidie, dat zal tenslotte de kans op uw eventuele opdracht vergroten.

Het is daarom verstandig om bij offerte en documentatie-aanvragen direct te informeren naar subsidie en fiscale mogelijkheden.

Via deze website kunt u in 1 stap een eenvoudig aanvraagformulier invullen en direct bij maximaal 5 zonneboilerinstallateurs bij u in de regio of net daarbuiten een vrijblijvende offerte, documentatie en berekening aanvragen. Wel zo handig en volledig vrijblijvend !

Advertenties

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl