Zonneboiler-expert.nl

Home | Wie zijn wij ? | Contact | Disclaimer | Privacy

Zonneboiler berekening

Op deze pagina informeren wij u over de verschillende elementen die van invloed zijn op de capaciteitsberekening voor een zonneboilerinstallatie.

Zonne-energie: goed voor uw Energielabel

Berekening op wintertijd

De capaciteit die een zonneboilerinstallatie moet kunnen leveren wordt vaak berekend op basis van een worst case scenario ofwel de installatie moet de gewenste capaciteit kunnen leveren op sombere, donkere winterdagen en winternachten. Gevolg hiervan is evenwel een forse overcapaciteit op zonnige dagen.

Minder zon, minder rendement, meer behoefte

Een zonneboilerinstallatie werkt op basis van zonne energie. Hoe meer zon en hoe langer deze aan de hemel staat, des te meer energie en warmte wordt er door het zonneboiler systeem gegenereerd.

De moeilijkste periode qua capaciteitslevering is het moment dat het erg koud is, de dagen kort en het bewolkt weer is. Juist op die momenten genereert een zonneboiler installatie minder warmte en is er juist meer behoefte aan warmte, het is tenslotte koud weer.

Ook hiermee moet rekening worden gehouden met het bepalen van de capaciteit van het gehele zonneboilersysteem.

Een mogelijke oplossing is het toepassen van vacuümbuis collectoren in plaats van vlakke plaat collectoren.

Door de zon verwarmd kraanwater

Vacuümbuis collectoren halen hogere temperatuur

Vacuümbuis zonnecollectoren

Vacuümbuis collecotern halen hogere rendementen, voornamelijk in geval van zeer lage buitentemperaturen. Echter bij de capaciteitsbepaling van het systeem loop je dan weer tegen het feit aan dat er op zonnige en zomers dagen een forse overcapaciteit ontstaat.

Het is daarom verstandig om berekeningen uit te laten voeren voor verschillende systemen en capaciteiten. Aangezien situaties variëren (bijvoorbeeld ligging van het huis, grootte van het huishouden etc.) kunnen er geen standaard capaciteiten worden aangegeven, maar dienen deze individueel berekend te worden.

Het is verstandig om uw zonneboilerinstallateur om een capaciteitsberekening te vragen.

Een zonneboiler voor elk huishouden rendabel !

Ook u kunt sterk besparen op uw jaarlijkse gaskosten voor het verwarmen van water. Er worden geen aparte eisen gesteld aan woningen. De aanschaf en installatie van zonneboilers wordt sterk gesubsidieerd en het is interessant om uw mogelijkheden voor te laten rekenen door gespecialiseerde zonneboiler installatiebedrijven. Via deze website kunt u volledig vrijblijvend en kostenloos offertes, documentie en berekeningen aanvragen bij bedrijven uit uw regio.

Meer informatie

Gemiddelde aanschafkosten Op deze pagina vindt u indicatieve prijzen van aanschaf en installatie van zonneboilersystemen, p...

Terugverdientijd Op deze pagina vindt u meer informatie over de terugverdientijd van zonneboilers.

Zonneboiler berekening Op deze pagina informeren wij u over de verschillende elementen die van invloed zijn op de capaci...

Welke zonneboiler kiezen ? Een zonneboiler is in de afgelopen vijf jaar in enorm tempo populair geworden. Door de almaar sti...

Uw Subsidiemogelijkheden

U heeft uitgebreide subsidiemogelijkheden !
Vanaf 2016 kunnen particulieren en ondernemingen de ISDE subsidie aanvragen. Afhankelijk van het soort en merk bedraagt het subsidiebedrag tussen de € 500 en € 900. Men moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

De subsidie kan pas aangevraagd worden nadat de zonneboiler is gekocht en ge´nstalleerd
De boiler moet gekocht zijn na 1 januari 2016 en er moet een betaalbewijs beschikbaar zijn
De subsidie moet binnen 3 maanden na aankoop aangevraagd worden, waarbij de zonneboiler dan wel in werking moet zijn
De zonneboiler moet in Nederland ge´nstalleerd zijn.
Er is een budget van € 70 miljoen voor 2016 en ook voor 2017 zal een gelijkwaardig budget beschikbaar zijn.


Het gaat te ver om alle (kleinere) mogelijkheden op deze website in kaart te brengen. Echter, erkende en gecertificeerde zonneboilerinstallateurs bij u uit de regio weten heel goed wat uw mogelijkheden zijn. Het is ook in hun voordeel indien u gebruik kunt maken van zoveel mogelijk subsidie, dat zal tenslotte de kans op uw eventuele opdracht vergroten.

Het is daarom verstandig om bij offerte en documentatie-aanvragen direct te informeren naar subsidie en fiscale mogelijkheden.

Via deze website kunt u in 1 stap een eenvoudig aanvraagformulier invullen en direct bij maximaal 5 zonneboilerinstallateurs bij u in de regio of net daarbuiten een vrijblijvende offerte, documentatie en berekening aanvragen. Wel zo handig en volledig vrijblijvend !
Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl